Veïnes, de Carles Gòdia. Teatre de comèdia pura!

Veïnes – El que passa en un poble ho sap tot el poble.

Recordo que a l’acabar l’obra de les Malvades Germanes Corb, la gent ens felicitava a tota la colla d’actors, però molta gent també m’anunciava que s’havia partit amb el principi i el final, on sortien un parell de veïnes que comentaven la jugada com si de rumors es tractés.

Veïnes, de Carles Gòdia. Teatre de comedia, per a riure una bona estona.

Això em va donar peu a escriure: «Veïnes» una comèdia esbojarrada on un tal Sisco decideix deixar la dona per a anar-se’n amb una brasilera. Aquesta però té un altre propòsit que embolicar-se amb el Sisco.

Però, quin és l’èxit de «Veïnes»?

Per què als vint minuts d’obrir la guixeta per a vendre les entrades anticipades, aquestes van quedar exhaurides? I per què gairebé s’acaben les entrades del divendres i dissabte vinent?

La clau de tot ha estat el màrqueting viral. S’ha elaborat un pla d’impacte mitjançant les xarxes socials (sobretot Facebook i Instagram) on periòdicament s’anaven publicant les fotografies dels personatges que apareixen a l’obra.

Personatges de Veïnes

Aquestes fotografies, realitzades per Llorenç Siscart, amb la seva marca «@infinite_siscart«, van provocar que el públic pogués conèixer abans de l’obra els personatges que hi apareixien i d’aquesta manera començar a familiaritzar-se, trobar-hi relació i reconèixer als actors.

Però, això tan sols és la punta de l’iceberg, tampoc explicarem tots els trucs 😉

Veïnes de Carles Gòdia!

Gran part de l’èxit ha estat també comptar amb les millors actrius i actors que un pot desitjar. Un grup molt ben avingut on a cada assaig es podien provar i improvisar gags nous, millorar l’obra i crear més contingut de comèdia. Realment, sense ells hagués estat impossible. Moltes gràcies «veïnes» per fer que la tasca de director sigui molt més fàcil!

Tot i que hem tingut una sèrie d’inconvenients i vents en contra, junts hem sabut trampejar-los i tirar endavant fent-nos més forts i consolidant-nos com a equip.

Quina màgia s’ha creat! 

Un factor clau: l’ambientació!

Clarament posar tauletes amb espelmetes, on asseure’t amb els teus companys sigui molt més còmode i poder comentar la jugada fa que un estigui molt més disposat a riure i a passar-s’ho bé. I no encapsat en una fila de cadires on el de davant et tapa, el del costat fa soroll o el de darrera no para de xerrar i no et deixa escoltar.

El final, a petició del públic.

Si, sou vosaltres qui trieu el final. És el públic qui decideix com acaba l’obra. Aquesta interacció amb l’obra és la que va fer exclamar un «Ohhh» quan van veure que podien triar el final i que realment els actors interpretaven el que el públic havia escollit.

En general un conjunt de factors ben pensats, un treball, un esforç i una dedicació en millorar han fet que «Veïnes» esdevingui de les millors obres de comèdia que s’han fet últimament a Alcarràs!

Moltes gràcies a tots!

PD: Pots explicar el final, total el pròxim dia serà diferent! 🙂