Criteris a seguir per a realitzar un bon document

A l’hora de crear un document, sovint no se sap ben bé quins criteris seguir per a aconseguir que el nostre document, ja sigui per a presentar el treball de recerca, o el projecte final de carrera, estigui ben format.

I tot i que hi han aspectes que són de sobra coneguts per tots, com per exemple no utilitzar la font «Comic Sans Ms» tant estimada per primària com odiada a partir de la secundaria; hi ha altres aspectes que cal saber per a que els nostres documents tinguin un aspecte professional, elegant i atractiu.

Un d’aquests aspectes és com fer la bibliografia, o la webgrafia (ecs- quina paraula més lletja), que tal si la comencem a canviar per Fonts d’informació i recursos electrònics, o Fonts d’informació digitals. Però i aquests com han d’anar escrits? Primer el nom, la URL simplement o com? Quin interlineat fem servir? Quin espaiat? On es fa servir cursiva? Com van les imatges? Peu d’imatge o llegenda? Crear un índex de forma automàtica?

Bé, doncs per a resoldre totes aquestes preguntes i dubtes he creat aquesta guia per a maquetar, presentar, criteris a seguir, digues-li com vulguis, però que en general venen a ser recomanacions per a crear un bon document.

Partint de la idea que ja sabem crear un document de forma correcta, si seguim aquestes recomanacions i consells podrem per fi tenir un estil elegant alhora de realitzar i presentar documents.

Igualment aquí us mostro un petit vídeo on us explico pas a pas el que heu de fer per a començar amb el vostre document ben format.

Ja et pots descarregar aquesta guia a partir d’aquest enllaç:

[PDF] Criteris_documentacio