Carles Gòdia
Sant Jordi 2020

Sant Jordi 2020

TOTS SOM SANT JORDI

Diuen que hi havia una vegada, un petit país on regnava la pau i l’alegria.

Tothom anava cada dia a treballar, els infants jugaven al carrer i tots es reunien per celebrar les petites anècdotes amb felicitat i harmonia. Però un dia, de sobte, tot va canviar.

Va aparèixer per l’est un drac ferotge. Un drac que era tan diminut que atacava la gent per dins. Aquest drac no escopia foc, però els feia pujar la febre i els enrogia les goles. Aquest drac no demanava menjar una persona cada dia, sinó que devorava la gent sense pietat, sense que ningú hi pogués fer res. Aquest drac es transmetia dia i nit entre els que anaven pels carrers i per tant la gent, cada vegada s’anava tancant més a casa.

Els carrers es van quedar solitaris i les places sense nens jugant. El silenci es va apoderar de les ciutats i tan sols s’escoltaven els sorolls dels ocells que preguntaven on estaven els humans. Tot i així, el drac no parava d’expandir-se i atemorir cada dia més pobles.

I la gent preguntava, on està Sant Jordi? Qui ens salvarà d’aquest turment? Qui matarà aquest drac dolent?

Llavors, un dia va aparèixer un savi ancià que obrint les portes del seu balcó, va clamar en veu alta i forta que havia trobat la solució.

—Vilatanes i vilatans, no crideu a Sant Jordi perquè aquest any no vindrà. Ja està aquí. Sí, dins de tots nosaltres. Tots som Sant Jordi i amb una màscara com escut i una llança d’esperança derrotarem aquest drac.

Aquest Sant Jordi pinta’t una creu roja a la mascareta. És la creu de Sant Jordi i és el que porten tots els sanitaris per a derrotar aquest malvat drac que no para!

Que visqui Sant Jordi i finalment tothom pugui sortir amb la seva rosa com a símbol de llibertat!

Visca la diada de Sant Jordi 2020.

Llicència Creative-Commons BY 4.0