DropBox i Codis QR, la combinació perfecta!

DROPBOX
Dropbox és un servei d’emmagatzemament d’arxius de qualsevol tipus a la xarxa. És a dir, seria com tenir un “pendrive” accessible des de qualsevol lloc del món, sempre i quan tinguem connexió a Internet.

Si no disposeu de cap compte encara, aquí us deixo una invitació on us regalaran 500Mb més: https://db.tt/IvEzufV0

Us podeu descarregar un programa que us sincronitzarà els vostres arxius a la xarxa. Aquest sistema és molt utilitzat per a mantenir còpies de seguretat dels vostres arxius, així, si mai deixa de funcionar el vostre ordinador, no perdreu els fitxers o mai tindreu l’excusa de dir que us heu deixat l’arxiu a casa, ja que sempre el podreu consultar.

També té un sistema de recuperació de dades, de tal manera que si per equivocació esborreu qualsevol arxiu, sempre el podreu recuperar.

CODIS QR
Per altra banda, tots heu vist codis QR o Bidi. Aquests codis realment són enllaços cap a webs, sms, texts, emails, entre altres. Crear un codi-QR és tant fàcil com accedir a un generador de codis QR, enganxar el vostre enllaç i fer clic a “generar”.

Aquí us deixo un generador de codis QR: http://www.qrcode.es/es/generador-qr-code/

Tasques a realitzar
El que farem en aquesta sessió serà:

  1. Crear un Dropbox si no en teniu ja –> https://db.tt/IvEzufV0
  2. En aquest Dropbox hi creareu dos carpetes: una que es dirà “Documents” i l’altra que es dirà “Música”.
  3. A la carpeta “Documents” hi pujareu un document qualsevol que hagueu fet vosaltres. Per ex: El treball de socials, els apunts de naturals, entre altres.
  4. Una vegada pujat l’arxiu, el seleccionarem i farem clic a compartir. Copiarem l’enllaç i obrirem el generador de codis QR –> http://www.qrcode.es/es/generador-qr-code/
  5. Enganxarem l’enllaç i farem clic a “generar”. Aquest codi QR el publicarem al nostre bloc juntament amb un text que parli sobre el que feu a classe, quines matèries us agraden més i quines millorarieu.
  6. Anem a la segona part: En aquesta segona part, accedireu a la carpeta “Música” del vostre Dropbox i hi pujareu dos cançons que tingueu i que us agradin.
  7. Una vegada pujades, accedirem a la web –> http://droptun.es/ Aquesta web és un servei que permet reproduir la música que hi hagi al vostre Dropbox. Amb aquest sistema ja no us heu de preocupar més per si no teniu prou espai al disc o al telèfon ja que podeu escoltar tota la música que teniu a la xarxa.
  8. Un cop accediu a DropTunes, feu clic a Go to the WebApp i doneu accés al vostre compte. Tranquils fa servir un sistema de API’s i per tant és segur.
  9. Últim pas a fer, poseu “play” i coloqueu les mans darrera del clatell estirant l’esquena i les cames expirant un “Ohh my God”.
Us deixo amb l’enllaç d’un article per a poder fer el mateix però amb una aplicació per a mòbils: